Services

De beste oplossingen voor onze klanten

Services
Aankoop en Verkoop
Aankoop en Verkoop Aankoopproces

Het kopen of verkopen van een woning kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Mimosaproperties is een ervaren makelaarskantoor en wij geloven dat het de juiste keuze is om u te helpen bij het kopen en verkopen van uw woning. Met een team van gekwalificeerde professionals en degelijke know-how in de sector, bieden wij een advies- en klantenservice, zonder extra kosten, zodat u van uw nieuwe woning kunt genieten.

Aankoop / Verkoop
Aankoopproces

Het kopen of verkopen van een woning kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Mimosaproperties is een ervaren vastgoedbedrijf en wij geloven dat het de juiste keuze is om u te helpen bij het kopen en verkopen van uw woning. Met een team van gekwalificeerde professionals en degelijke knowhow in de sector, bieden wij een advies- en klantenservice, zonder extra kosten, zodat u van uw nieuwe woning kunt genieten.

Nodige Documentatie

Ficha Técnica da Habitação -Technische gegevens van het object
Alle wettelijk geregistreerde eigendommen moeten een "identiteitskaart" hebben.

Contracten
Voorlopig koopcontract dat door beide partijen wordt ondertekend moet in de aanwezigheid van de notaris erkend worden.
Dit contract gaat meestal gepaard met het betalen van een percentage van het aankoopbedrag en moet de gedetailleerde beschrijving bevatten van de verkoper, de koper en het eigendom, de overeengekomen prijs, betalingsvoorwaarden en andere speciale clausules of voorwaarden, inclusief de verwachte datum van schrijven.
Eigendomspapieren
Eigendomspapieren

1 - Caderneta Predial
Verklaart de registratie van het onroerend goed voor belastingdienst.
Inclusief eigenaar-ID, uw belastingnummer en een gedetailleerde beschrijving van het onroerend goed (gebieden, typologie, geschiedenis, matrixartikel, enz.).

2 - Certidão da Conservatória do Registo Predial - Kadaster
Document dat verklaart wie de eigenaar van het onroerend goed is en bewijst dat er pandrechten / heffingen op het onroerend goed zijn.

3 - Licença de Utilização - Woonvergunning
Het verklaart dat het eigendom een ​​vergunning heeft voor het doel waarvoor het bestemd is.

4 - IMI
(Gemeentelijke eigendomsbelasting)
Jaarlijks tarief, bepaald door de gemeenteraad op basis van het type woning. Het kan variëren tussen 0,35% en 0,4% van de boekwaarde.

5 - IMT
(Gemeentelijke belasting op  transporten van onroerend goed)
Het moet worden betaald voor het overschrijven van het onroerendgoed.
De waarde is variabel, afhankelijk van de prijs van het onroerend goed, en kan variëren van 0% tot 6,5%.

6 - Escritura - Overdracht
Ondertekend door beide partijen voor de notaris. Dit heeft als functie toezicht te houden op het aankoop- en verkoopproces en te bevestigen dat alle benodigde documentatie in orde is en dat de respectievelijke vergoedingen en betalingen zijn gedaan.

7 - Registos - Registratie
Nadat de akte is ondertekend, moet de woning worden geregistreerd onder de naam van de nieuwe eigenaar. Deze registratie is een voorwaarde voor effectiviteit voor derden en voorkomt dat anderen de woning namens u registreren.

8 - Averbamento na Matriz - De matrix overschrijven
Hiermee kunt u jaarlijkse belastingen en belastingen vaststellen, zoals het IMI-tarief.
Het is verplicht om dit binnen 60 dagen na aankoop te doen.

9 - Notaris- en registratiekosten
De aankopende partij is verantwoordelijk voor het betalen van deze variabele kosten volgens de waarde en het type van de akte.

10 - Nutsdiensten
Zodra het onroerend goed is geregistreerd, kan Mimosaproperties een reeks diensten overzetten, hetzij rechtstreeks, hetzij via haar partners, zoals elektriciteit, water, telefoon, inkomsten genereren, onderhoud, schoonmaak, verzekering, decoratie en condominiumbeheer.
Property Management
Property Management Mimosaproperties stelt u een administratie- en onderhoudsdienst ter beschikking die noodzakelijk is voor de dagelijkse werking van uw woning;
Beheer & Onderhoud
Mimosaproperties stelt u een administratie- en onderhoudsdienst ter beschikking die noodzakelijk is voor de dagelijkse werking van uw woning; inclusief betaling van rekeningen voor gemeenschappelijke diensten, organisatie van schoonmaakdiensten, onderhoud en behandeling van tuinen en zwembaden enz.
Of u uw woning nu als tweede huis of permanente woning gebruikt, rust, ontspan en laat alle verantwoordelijkheid op onze rekening, gebruikmakend van uw vrije tijd voor ontspanning, genietend van onze Algarve.
We zijn beschikbaar om u de beste en complete service te bieden, afhankelijk van uw keuze. We stellen u een basis- en een compleet pakket ter beschikking, aangepast aan uw behoeften. U kunt onze services individueel of als onderdeel van een pakket nemen. Het belangrijkste is dat alle services kunnen worden afgestemd op uw specifieke wensen.
De belangrijkste service in een van de administratie- en onderhoudspakketten zijn onze wekelijkse bezoeken. Op deze manier wordt elk probleem dat zich voordoet meteen geïdentificeerd en gerepareerd, waardoor grote schade en onaangename verrassingen bij uw volgende verblijf worden voorkomen.
Een andere van de zeer belangrijke services die we u bieden, is het feit dat we u via e-mail voortdurend op de hoogte houden en informeren over alle zaken die met uw villa of appartement te maken hebben. In deze e-mail kunt u ook alle betalingen / inkomsten raadplegen die wij namens u uitvoeren, zodat u de volledige financiële controle hebt.
Basispakket
De volgende stap na het verwerven van uw eigendom is om uzelf te installeren. De afdeling Vastgoedbeheer en onderhoud van Mimosaproperties biedt u een handig pakket van diensten die, afgestemd op uw behoeften, onmiddellijk na de aankoop van uw nieuwe woning van kracht kunnen worden.

• Wekelijkse inspectie met beluchting, ontvochtiging van de ontvochtiger en veiligheidscontrole
• Verificatie van correspondentie in het pand
• Betaling van facturen
• Nr voor noodgevallen 24 uur
• Het verkrijgen van begrotingen voor alle aangevraagde werkzaamheden
• E-mail rapport per kwartaal aan eigenaars
Compleet pakket
Als eigenaar van een woning bent u volledig op de hoogte van al het werk dat nodig is om het te onderhouden. Geef ons al het werk en geniet ten volle van uw woning. Als u al een aantal gecontracteerde services hebt, kunt u deze behouden; we beperken ons tot het controleren of deze werken correct zijn uitgevoerd en we werken samen voor het goede onderhoud van uw woning. Als u niet volledig tevreden bent met de huidige diensten die u hebt ingehuurd, neem dan contact met ons op en laat ons u overtuigen dat we een beter werk kunnen doen.
    

Volgens het basispakket, meer:

• Toezicht en onderhoud zwembad *
• Toezicht en onderhoud van tuinen *
• Organisatie van schoonmaakservice
• Wasservice
• Organisatie van welkomstpakketten
• Receptie en welkom bij de woning voor uw gasten / klanten
• Vervoer van en naar de luchthaven
• Organisatie van levering van, ex. gas en openhaardhout *

* Alle kosten in verband met de levering van deze diensten worden extra in rekening gebracht, afhankelijk van de respectieve bedragen.
Depósito saldo
Wanneer uw saldo minder is dan het bedrag dat nodig is om uw uitgaven te ondersteunen, nemen wij contact met u op. In het geval dat de eigenaren betaling per domiciliëring hebben betaald voor diensten en uitgaven, zoals gas, elektriciteit of telefoon, en dat dezelfde betalingen niet worden gedaan of worden geweigerd door uw bank, aanvaardt Mimosaproperties geen verantwoordelijkheid voor niet-naleving.
Financieel beheer
Wij bieden ondersteuning voor financiële diensten zoals: openen van een bankrekening, verkrijgen van een hypotheek, realisatie van een eigendomsverzekering, opvolging van de verbouwing en afwerking van de bouw, inclusief diverse aankopen van materialen, uitrusting, meubels, enz. We bieden ondersteuning bij het inhuren van juridische vertegenwoordiging. Stel ons uw vragen en in een korte tijd zullen we u een compleet pakket van diensten aanbieden, afgestemd op uw behoeften.
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen Mimosaholiday richt zich volledig op de verhuurmarkt met als doel een uitzonderlijke, tevreden, comfortabele en authentieke vakantie-ervaring te bieden aan onze gasten.

Op zoek naar een appartement in een condominium, een villa aan zee, of gewoon de perfecte omstandigheden om uit te rusten en te genieten van het uitstekende klimaat van de Algarve ...? Of het nu voor een week of een langere vakantie is, bij ons vindt u uw ideale optie!

We presenteren een portfolio van appartementen en villa´s, zorgvuldig geselecteerd en beschikbaar tegen zeer concurrerende prijzen.
 
MimosaHoliday
Schoonmaak- en onderhoud
Schoonmaak- en onderhoud We bieden de volgende diensten:
• Huishoudelijk schoonmaken, het is belangrijk voor u en uw gezin, het handhaven van een schone en gezonde omgeving is belangrijk voor uw welzijn en uw gezin. Maak een regelmatige schoonmaakroutine om huisdieren stof en geuren zoveel mogelijk te elimineren.
• Bij commerciële schoonmaak is het doel van mimosacleaning om het comfort en de veiligheid van uw werkplek te verzekeren, wat zal bijdragen aan het welzijn van uw klanten en werknemers.
• Bij verbouwingen, het aanbrengen van wijzigingen aan een nieuw huis brengt altijd een zware taak met zich mee, zoals schoonmaak, we denken aan je schoonmaak en laten je huis laten schitteren.
MimosaCleaning